Nový odbor! Mechanik elektrotechnik chladiacich a klimatizačných zariadení

SOŠ Ivanská cesta 21 v Bratislave sa môže pochváliť novým učebným odborom, ktorý po 1.x otvára v školskom roku 2018/2019. Ide o študijný odbor Mechanik elektrotechnik chladiacich a klimatizačných zariadení. Absolvent tohto študijného odboru dokáže samostatne vykonávať diagnostické a opravárenské činnosti pre oblasť chladiacich a klimatizačných zariadení, opravovať elektrické zariadenia – špeciálne chladiacu techniku, tepelné čerpadlá.

Vie samostatne vykonávať práce pri čiastočnom projektovaní, pri prevádzke a údržbe chladiacich a klimatizačných zariadení a aj činnosti pri automatizácii riadenia tepelných čerpadiel pomocou informačno-komunikačných technológií. Získa vedomosti o najnovších trendoch konštrukčného a materiálového riešenia budov pri montáži, návrhu a diagnostike elektroinštalácií. Získa aj Osvedčenie o odbornej spôsobilosti § 21 Vyhl. č. 508/2009 Z. z.

Študenti už popri štúdiu pracujú vo firmách, ktoré túto činnosť vykonávajú, kde získajú odbornú prax aj odmenu za vykonanú prácu. Absolventi uvedeného odboru sú v súčasnej dobe veľmi žiadaní a potrební, pričom vyštudovanie tohto odboru im zabezpečí kvalitné uplatnenie na trhu práce ihneď po ukončení školy.

Comments are closed.